+32 0477 81 74 82 [email protected]

Neven Tuinonderhoud Schilde

Uw tuin, onze passie

 

De voordelen van Neven tuinman in Schilde

Tuinieren in Schilde heeft voordelen die de frisse lucht en lichaamsbeweging overtreffen die men gewoonlijk zou associëren met een semi-actieve buitenactiviteit. De verbetering van de mentale en fysieke gezondheid zijn natuurlijke voordelen van het verzorgen en verzorgen van planten en het oogsten van de groenten voor op tafel is volgens experts nu een feit.

 Hoogleraren van de Universiteit voerden een studie uit onder oudere volwassenen en vroegen hen hoe zij hun optimisme, algehele vastberadenheid en vastberadenheid en hun levenslust zouden beoordelen. De resultaten dat tuinders hoger scoorden in deze categorieën dan mensen die geen tuinieractiviteit hadden, bleken een interessante bevinding te zijn.

Misschien zou tuinieren in Schilde een beter tegengif voor depressie kunnen zijn dan de overvloed aan antidepressiva die de afgelopen jaren op het toneel zijn losgebarsten. Het gebruik van dit soort medicijnen is de afgelopen jaren verdrievoudigd.

Tuinman Schilde

Een duidelijk voordeel van tuinieren is gewichtsverlies en een stimulans voor de lichamelijke gezondheid in het algemeen. Een fysiek voordeel van tuinieren is een aangename verrassing. De Universiteit voerde een onderzoek uit met 3310 oudere dames en ontdekte dat de dames die in hun tuinen werkten en andere vormen van werk in de tuin uitvoerden, niet zo veel osteoporose hadden als andere vrouwen die zwommen, jogden en betrokken bij aërobe oefeningen.

 De conclusie hier is dat veel van de tuinactiviteiten zoals onkruid trekken, zware lasten dragen, gaten graven, allemaal een beetje op gewichtheffen werken dat wordt gebruikt bij de behandeling van osteoporose om botten te versterken.

 De tuinman Schilde

Een ander geweldig voordeel van tuinieren is het verlagen van het risico op diabetes. Het wordt aanbevolen om diabetes beter onder controle te houden als iemand minstens 150 minuten per week aan lichaamsbeweging krijgt, en tuinieren zorgt daar zeker voor. Ook de verse groenten die een tuin oplevert, voegt nog een bonus toe. Andere studies hebben aangetoond dat de incidentie van diabetes minder is wanneer tuinen een belangrijke activiteit in de achtertuin zijn.

 Aspecten van geestelijke gezondheid worden positief beïnvloed door tuinieren. De voordelen zijn zo positief dat tuinbouwtherapie een uitgesproken medisch gebied is geworden waar mensen met psychiatrische problemen hun problemen beter kunnen aanpakken door deel te nemen aan tuinactiviteiten. Als stressverlichter is tuinieren een enorme remedie. Mensen met dementie en angst hebben ontdekt dat tuinieren hen aanzienlijk kalmeert en helpt om beter te slapen.

 Tuinieren in Schilde

is steeds meer een activiteit geworden die mensen hebben opgepakt, niet alleen als middel om voedsel te verbouwen, maar ook als hobby en tijdverdrijf. De stressvolle levensstijl die veel mensen leiden, wordt in hoge mate verzacht door de tijd die wordt besteed aan het planten en verzorgen van het stuk vuil in de achtertuin. Tuinieren Schilde kan ook fysiek een uitdaging zijn, wat als een goede training dient. De buig-, trek- en sjouwactiviteiten die tuinieren vereist, verbeteren echt onze fysieke en mentale gezondheid.

 Natuurlijk zullen de producten die in onze tuinen worden verbouwd, qua voedingswaarde veel beter voor ons zijn dan alles wat we bij de plaatselijke supermarkt konden vinden, want niets is verser dan groenten die uit eigen tuin komen. Welcom bij de tuinman Schilde

Bel of mail voor info, een offerte of een afspraak

0477 81 74 82

ANTWERPEN / LIMBURG / VLAAMS-BRABANT

Voor al jouw tuinwerken

Specialiteit : renoveren en onderhouden van oudere tuinen.

 Ons Tuinonderhoud Schilde vergelijken?

Bekijk enkele beelden van door ons uitgevoerde tuinwerken.

Neem contact op

 

0477 81 74 82

Bij Neven Tuinonderhoud Schilde realiseren wij jouw droomtuin !

 Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie, het maken van een afspraak of een gratis offerte op maat, ter plaatse voor jou opgemaakt. Jouw tuinaannemer, tuinrenovatie, tuinman, hovenier en tuinonderhoud alle Tuinonderhoud Schilde en omstreken zoals Antwerpen, Zoersel, Schoten, Schilde, Mechelen, Massenhoven, Maasmechelen, Lier, Leuven, Kapellen, Hasselt, Grobbendonk, Genk, Geel, Diepenbeek, Brecht, Brasschaat.