Graszoden leggen in Baarl-Hertog kun je het hele jaar leggen!

Graszoden zijn, in tegenstelling tot graszaad, vaak al netjes vergroeid met de ondergrond, en zijn daarom veel sterker dan graszaden. Gaat het bijvoorbeeld vriezen, net nadat je je graszoden hebt gelegd? Dan is dat niet erg: graszoden kunnen hier tegen. Gaat het vriezen nadat je ‘s middags graszaad hebt gebruikt? Dan heb je een groter probleem. Graszaden kunnen namelijk niet of nauwelijks tegen vorst, en daarom lenen ze zich zelfs in april nog niet altijd om te gebruiken. Het is verstandiger om graszaad pas te gebruiken wanneer vorst (nagenoeg) is uitgesloten.

Naast de vorstbestendigheid is ook de snelle vergroeiing van graszoden een groot voordeel. Wanneer je graszoden hebt gelegd, zullen die binnen enkele weken als een egaal gazon met elkaar vergroeien. Graszaden hebben echter enkele weken nodig om tot een mooi, dekkend gazon uit te groeien. Begin je in april? Dan is je gazon in juli nog niet volwaardig te noemen. Houd daar rekening mee bij de keuze tussen graszoden en graszaad!

Graszoden niet duur, maar graszaden goedkoper

Hoewel graszaad veel goedkoper is dan graszoden, is de graszoden prijs tegenwoordig ook niet meer hoog. Al voor 1,50 euro heb je tegenwoordig een vierkante meter graszoden van goede kwaliteit. Zo heb je dus voor een paar tientjes een mooi, nieuw en egaal gazon. En zoals gezegd: een gazon uit graszoden is veel sneller klaar voor de zomer dan wanneer je nu nog begint met inzaaien. Mer weten over Graszoden leggen in Baarl-Hertog?