+32 0477 81 74 82 [email protected]

Graszoden leggen in Baarl-Hertog kun je het hele jaar leggen!

Graszoden zijn, in tegenstelling tot graszaad, vaak al netjes vergroeid met de ondergrond, en zijn daarom veel sterker dan graszaden. Gaat het bijvoorbeeld vriezen, net nadat je je graszoden hebt gelegd? Dan is dat niet erg: graszoden kunnen hier tegen. Gaat het vriezen nadat je ‘s middags graszaad hebt gebruikt? Dan heb je een groter probleem. Graszaden kunnen namelijk niet of nauwelijks tegen vorst, en daarom lenen ze zich zelfs in april nog niet altijd om te gebruiken. Het is verstandiger om graszaad pas te gebruiken wanneer vorst (nagenoeg) is uitgesloten.

Naast de vorstbestendigheid is ook de snelle vergroeiing van graszoden een groot voordeel. Wanneer je graszoden hebt gelegd, zullen die binnen enkele weken als een egaal gazon met elkaar vergroeien. Graszaden hebben echter enkele weken nodig om tot een mooi, dekkend gazon uit te groeien. Begin je in april? Dan is je gazon in juli nog niet volwaardig te noemen. Houd daar rekening mee bij de keuze tussen graszoden en graszaad!

Graszoden niet duur, maar graszaden goedkoper

Hoewel graszaad veel goedkoper is dan graszoden, is de graszoden prijs tegenwoordig ook niet meer hoog. Al voor 1,50 euro heb je tegenwoordig een vierkante meter graszoden van goede kwaliteit. Zo heb je dus voor een paar tientjes een mooi, nieuw en egaal gazon. En zoals gezegd: een gazon uit graszoden is veel sneller klaar voor de zomer dan wanneer je nu nog begint met inzaaien. Mer weten over Graszoden leggen in Baarl-Hertog?

Neven Graszoden leggen Baarle-Hertog

Uw tuin, onze passie

Neven tuinonderhoud en graszoden leggen Baarle-Hertog is  een familiebedrijf met nagenoeg 30 jaar ervaring in tuinaanleg, -renovatie en -onderhoud.
Bij Neven Graszoden leggen Baarle-Hertog staat kwaliteit voorop

Bel of mail voor info, een offerte of een afspraak

0477 81 74 82

ANTWERPEN / LIMBURG / VLAAMS-BRABANT

Voor al jouw tuinwerken

Specialiteit : renoveren en onderhouden van oudere tuinen.

Aanleg

Aanleg van gazon en onderhoud van tuinen. We kunnen hierbij uiteraard werken volgens een plan aangeleverd door een tuinarchitect of door jullie zelf, al dan niet in samenspraak met ons, opgesteld.

Onderhoud

Een tuin ien Graszoden leggen Baarle-Hertog op een degelijke manier onderhouden vergt een hoop vakkennis. Ieder seizoen heeft zijn specifieke taken. Door onze jarenlange ervaring weten wij elk onderdeel van jouw tuin op het ideale moment en op de juiste manier aan te pakken.

Snoeien

Kappen en snoeien van hagen, bomen, struiken… voeren wij graag voor jou uit. Enkel voor snoeiwerken van hoge bomen werken we samen met een gespecialiseerde partner die dit voor ons in alle vertrouwen afwerkt. Over snoeiafval hoeft u zich geen zorgen te maken, dit voeren wij voor jou af.

Aanplantingen

Planten van hagen, bomen, struiken en andere vaste planten.
Voor alle aanplantingen kopen we het plantgoed aan bij onze vaste, betrouwbare kwekers. Op deze manier zijn we zeker van de kwaliteit van het aangeleverde product.

Gazonaanleg, Graszoden leggen Baarle-Hertog en -onderhoud

Een gazon aanleggen is een gespecialiseerde klus. Wij verzorgen voor jou iedere stap in dit proces, van voorbereiding van het terrein tot en met de nodige nazorg en onderhoud, met de nodige aandacht en expertise. Er is tevens keuze tussen aanleg van het gazon met de klassieke zaaimethode of met de snellere methode van grasmatten. Deze worden om zeker te zijn van de kwaliteit, bij onze vaste leverancier aangekocht.
Maaien en onkruid- en mosbestrijding (verticuteren) horen uiteraard ook tot onze diensten.

Bestrijdingen

In een tuin kan je naast het onvermijdelijke onkruid, te kampen krijgen met allerlei soorten plagen, denk maar aan engerlingen in het gazon, buxusmot, bladluizen op rozen, rode spint op conifeerhagen, mos…
We hebben ervaring met het bestrijden van elk van deze plagen en beschikken tevens over de nodige fytolicentie, uitgereikt door de federale overheid, om de nodige producten ter bestrijding te mogen gebruiken.

Lid Waarnemings- en Waarschuwingssysteem

Tuinwerken Neven is lid van W&W,  het Waarnemings- en Waarschuwingssysteem voor boomkwekerij, tuinaanleg en openbaar groen. Dit is een dienstverlening van de Waarschuwingsdienst die ons helpt om ziekten en plagen doelgericht te bestrijden, nog voor er schade op de plant is aangericht.

Tuinadvies

Uiteraard staan we steeds ter beschikking om jou met raad en daad bij te staan bij het ontwerpen, aanleggen, bekampen van plagen en dergelijke in en rond jullie tuin. We delen onze jarenlange ervaring met plezier met jullie.

Andere activiteiten

  • grondnivellering
  • aan- en openvoeren van allerlei soorten tuinschors
  • aanleggen van kleine paadjes in verschillende materialen
  • reinigen en aanvullen van paden in dolomiet
  • onkuid- en mosbestrijding van opritten en paden
  • levering van compost (gewoon en GFT)

 Onze tuinonderhoud en Graszoden leggen Baarle-Hertog vergelijken?

Bekijk enkele beelden van door ons uitgevoerde tuinwerken in Kapellen.

Neem contact op

 

0477 81 74 82

Privacy Policy

12 + 1 =

Bij Neven tuinonderhoud en graszoden leggen Baarle-Hertog realiseren wij jouw droomtuin !

 Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie, het maken van een afspraak of een gratis offerte op maat, ter plaatse voor jou opgemaakt. Jouw tuinaannemer, tuinrenovatie, tuinman, hovenier en tuinaanleg,  graszoden leggen Baarle-Hertogen omstreken.